Usputne stanice: Novi sad, Subotica

Kombi prevoz Beograd - Bratislava

Ovo je grad predivnih ljudi, jedinstvene i veličanstvene arhitekture i sjajne zabave. Za sve ljubitelje noćnog života Bratislava je savršeno mesto. Tu su i brojni restorani, kafići, barovi i razna druga mesta za potpunu zabavu.

 

CeNOVNIK
  • Jedan pravac 6000rsd / 50€
  • Povratna karta 12000rsd / 100€
CeNOVNIK od 01.07.2024.
  • Jedan pravac 6600rsd / 55€
  • Povratna karta 12000rsd / 100€

Detalji putovanja

 

Detalji o putniku

Popunjavanjem ove forme vaši privatni podaci (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona) biće sačuvani u našoj bazi podataka radi lakše i brže komunikacije sa vama. za detaljnije informacije o tome kako čuvamo i štitimo vaše privatne podatke posetite našu stranicu "politika privatnosti"

O Bratislavi

Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke i sedište Bratislavske pokrajine.

Bratislavu odlikuje jedinstven geografski položaj budući da je jedini grad na svetu koji se graniči sa dve države: Mađarskom i Austrijom. S obzirom na svoj geografski položaj, Bratislava je jedinstveni grad – jedina je prestonica koja se nalazi na samoj granici zemlje. Leži u jugozapadnom delu Slovačke, na granici sa Mađarskom i Austrijom, od čijeg glavnog grada, Beča, udaljena samo 60 km. Kroz Bratislavu protiče reka Dunav, čiji srednji basen počinje u zapadnom delu grada. Teritorija Bratislave zahvata i deo Malih Karpata. Najviša tačka u gradu je Devinska Kobyla sa 514 m nadmorske visine.

Dunav deli Bratislavu na zapadni i istočni deo grada praveći veliki kontrast između: starog i novog; istorijskog i modernog; konzervativnog i urbanog; niskih, malenih građevina i visokih, stambenih zgrada. U centru starog dela, viševekovna istorija slovačke prestonice obeležena različitim kulturama nije dozvolila komunizmu da ostavi značajne tragove.Ovaj prelepi grad predstavlja mešavinu stare i moderne arhitekture, a mostovi u oba stila krase Dunav koji kroz nju protiče.

Stari grad ima dva glavna trga: Hlavne namestie i Hviezdoslavovo namestie. Grad sadrži i tragove komunističkog perioda, od kojih je najpoznatija Petrzalka – najveća komunistička zgrada u Centralnoj Evropi koja se proteže niz reku.

Bratislava, a posebno njen centar, je veoma mala i pešice možete stići gotovo svuda, posebno po centru. Svake godine hiljade turista poseti Bratislavu kako bi videli očaravajuć Stari grad i građevine sagrađene u različitim arhitektonskim stilovim. Najviše turista ima na Glavnom trgu gde se osim njih nalaze još i Stara većnica, Rolandova fontana, tezge za kupovinu suvenira. Sređene malene ulice u istorijskom delu grada, mnogobrojne turističke atrakcije, veliki broj kafića i restorana, kao i zgrade multinacionalnih i domaćih privatnih kompanija sve manje odaju utisak o Bratislavi kao siromašnom i nerazvijenom ex-komunističkom gradu

Bratislava je savršena destinacija za turistički obilazak, uživanje i odmor.

courier-delivering-food-1.jpg
New Years Sale

25% OFF House Moving